CICLES FORMATIUS i PROGRAMES DE FORMACIÓ i INSERCIÓ

MATRICULACIÓ CICLES FORMATIUS

CALENDARI

  • DATES D’INSCRIPCIÓ DE GRAU MIG  DEL 12 DE JULIOL AL 16 DE JULIOL
  • DATES D’INSCRIPCIÓ DE GRAU SUPERIOR  DEL 19 DE JULIOL AL 23 DE JULIOL

  • DATES PAGAMENT MATRICULACIÓ DE GRAU MIG  DEL 12 DE JULIOL AL 15 DE SETEMBRE

  • DATES PAGAMENT MATRICULACIÓ DE GRAU SUPERIOR  DEL 12 DE JULIOL AL 15 DE SETEMBRE

DOCUMENTACIÓ

 

PROGRAMA BEQUES

CONÈIXER LA NOSTRA FP

INFORMACIÓ CURS 21-22

Perquè ens puguis conèixer, t’hem preparat diferents continguts. Pots demanar visita enviant  mail a secretariafp@olot.epiaedu.cat o truca al 972 27 12 80.

LA NOSTRA ESCOLA OFEREIX CICLES FORMATIUS I PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ

L’objectiu de la formació professional és preparar a l’alumne per accedir al món laboral i també proporcionar coneixements claus per aquells que volen continuar estudiant i entrar al món universitari, si cursen un cicle formatiu o, preparar-se per a la prova d’accés de grau mitjà i continuar així la seva formació, si realitzen un PFI.

En aquesta etapa el nostre treball conté una proposta d’aprenentatge rica en competències professionals, globals, connectada amb el món laboral a partir de reptes reals, i amb orientació de futur.

Potenciem l’acompanyament i orientació de l’alumne, amb espais personalitzats, pensats per a què els nois i les noies puguin dissenyar, treballar i aconseguir els seus objectius acadèmics, professionals i personals i, alhora, sentir-se valents i feliços per afrontar el futur.

Per una banda, ells cicles formatius s’organitzen en cicles de grau mitjà i de grau superior. En la família d’activitats físiques i esportives, el grau mitjà té una duració d’un any, anomenat Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural i amb la seva superació s’obté el títol de Tècnic. Els de grau superior, Ensenyament i animació socioesportiva i el de Condicionament físic, tenen una durada de dos anys, i la seva superació acredita com a Tècnic superior.

Per altra banda, els programes de formació i inserció, adreçats a joves de 16 a 21 anys que no tenen l’ESO i volen iniciar-se en una professió. A la nostra escola el Programa de Formació i Inserció que realitzem és de la família professional agrària, en concret Auxiliar d’activitats forestals i té una durada de 1000h (un curs escolar).  

 LA NOSTRA PROPOSTA, amb 

Mila CaÑas  i Roger Vidal 

POTS ESCOLTAR ELS NOSTRES ASPECTES BÀSICS

POTS VEURE L’EXPERIÈNCIA DEL NOSTRE ALUMNAT 

PERQUÈ ELS NOSTRES CICLES FORMATIUS?

ALUMNAT, FAMÍLIA I EQUIP EDUCATIU 

POTS LLEGIR LES NOSTRES PROPOSTES

EL PROGRAMA DE FORMACIÓ I INSERCIÓ ESTÀ SUBVENCIONAT PEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

MATRICULACIÓ i DOCUMENTACIÓ DELS CICLES FORMATIUS I PFI

HO FEM A PARTIR DE 4 EIXOS:

TUTORIA I ORIENTACIÓ

Proporcionant a l’alumne un tutor de grup i un tutor referent, qui l’acompanyarà en el transcurs dels seus estudis. L’ajudarà en l’orientació acadèmica, professional i personal si ho requereix. Treballant conjuntament aquelles actituds i habilitats que, com a persona i professional, l’ajudaran a afrontar amb entusiasme i seguretat els reptes de futur.

CLIMA PROFESSIONALITZADOR

CLIMA

PROFESSIONALITZADOR

Creant un clima d’activitat entorn al món professional. Convidant a l’alumne a activitats acadèmiques i professionalitzadores que l’ajudin, des del primer dia, a viure la formació professional. Organitzant els itineraris d’aprenentatge en base al treball cooperatiu i la interdisciplinaritetat on els alumnes treballen conjuntament de manera coordinada per resoldre tasques acadèmiques i aprofundir en el seu propi aprenentatge. Donant valor al potencial educatiu de les relacions interpersonals existents en qualsevol grup i considerant els valors de socialització i integració com eficaçment educatius. Facilitant un futur laboral d’acord amb les possibilitats i expectatives i obrint les portes a una formació universitària.

MÈTODE: SISTEMA DUAL, FUNTRACK, ERASMUS:

Oferint el sistema d’estudi dual, que és una alternativa mixta entre l’ocupació i la formació, amb l’objectiu d’aconseguir una qualificació professional del treballador-estudiant que combina l’activitat laboral en una empresa amb l’activitat formativa al centre.

Comptant amb convenis amb altres empreses.

Oferint l’empresa FUN TRACK GARROTXA http://www.funtrack.cat/
donant l’oportunitat de crear valor afegit i complementar la formació dels estudis en els cicles formatius amb una metodologia més pràctica i real des de la vessant pròpia empresarial.
Fun Track Garrotxa ofereix un turisme a la carta i per a tothom. Per a tots aquells que volen descobrir i conèixer un territori caminant, en bicicleta o a cavall , colònies escolars, activitats esportives i de lleure per escoles de la comarca i activitats per a la ciutat, en general.
Participant al programa europeu ERASMUS + i accedir a una beca per realitzar tasques professionals a diferents països europeus.

PARTICIPACIÓ I EMPRENEDORIA:

PARTICIPACIÓ I

EMPRENEDORIA:

Gaudint, treballant i potenciant l’entorn de la Garrotxa, ideal per desenvolupar activitats en el medi natural. En pocs minuts estem endinsats en ple Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa on podem gaudir de les instal·lacions de la ciutat d’Olot. Camps de futbol d’herba artificial, piscina coberta, pistes de bàsquet i vòlei, camp de rugbi i pistes d’atletisme.
Organitzant activitats de ciutat com l’Orientolot, el Rodajoc o el Voltolot que suposen treballar l’ aprenentatge servei. Oferint formació en emprenedoria, pensant en aquells joves que tinguin ganes i idees de desenvolupar projectes professionals innovadors.

Contactant amb les empreses del sector i del territori per poder adequar la formació a les demandes i, alhora, facilitar la inserció laboral dels alumnes.

ERASMUS FP

APRENENTATGE COOPERATIU

Més informació

Organitzem els itineraris d’aprenentatge en base al treball cooperatiu:
Petits grup mixtos i heterogenis on els alumnes treballen conjuntament de manera coordinada per resoldre tasques acadèmiques i aprofundir en el seu propi aprenentatge.
Donar valor al potencial educatiu de les relacions interpersonals existents en qualsevol grup i considerar els valors de socialització i integració com eficaçment educatius.

PREINSCRIPCIÓ

Més informació

BORSA DE TREBALL

Més informació

ENTORN I INSTAL·LACIONS

Més informació

CFGM: l’entorn de la Garrotxa és ideal per desenvolupar els diferents continguts del cicle, molts d’ells al propi medi natural. En pocs minuts estem endinsats en ple Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa, on durem a terme rutes a peu, bicicleta i a cavall. 

CFGS: Les diferents activitats esportives es duen a terme en instal·lacions de la ciutat d’Olot. Camps de futbol d’herba artificial, piscina coberta, pistes de bàsquet i volei, camp de rugby i pistes d’atletisme. (imatges instal·lacions)

EXPERIÈNCIES

Més informació

Orientolot
Rodajoc
Voltolot

ATENCIÓ! TENS UN REPTE!
Els alumnes de Cicles Formatius hem fet uns vídeos amb reptes cooperatius per fomentar l'activitat física entre els joves de la ciutat a la setmana de l'activitat física i l'esport.
Els fareu?
#fpolot
#reptescooperatiusOlot
@escolapiacat
...

48 0

LA NOSTRA FORMACIÓ PROFESSIONAL A L'EXPOJOVE!
Hi serem!
#FPESCOLAPIA
#FPOLOT
#Repost @expojovevirtual
• • • • • •
Ja tenim dates per a l’#Expojove2021!

Del 20 al 30 d’abril posem al vostre abast un seguit de recursos a www.firesvirtuals.cat/expojove!

#dates #abril #expojove2021 #firavirtual #dissenyaelteufutur #formació #ocupació #emprenedoria #mésrecursos #activitats #acompanyament #presadedecisions #serveis #joventut
...

19 0

VOLS FER DE L'ESPORT LA TEVA VOCACIÓ?

Pots conèixer la nostra formació professional esportiva.

Demana la teva visita personalitzada i participa al TASTA ESPORT del 17 d'abril: truca al 972 27 12 80 o escriu a
secretariafp@olot.epiaedu.cat

@escolapiacat
@garrotxapro @olotciutatedu #FPOLOT
...

45 0
This error message is only visible to WordPress admins