VISITAR I CONÈIXER L'ESCOLA DES DE CASA

En la situació de confinament actual i perquè ens puguis conèixer, t’hem preparat diferents continguts per estar a prop teu.

A l’Escola també estem sentint l’impacte del covid, i més que mai, hem reaccionat i posat al centre de la nostra tasca les nenes, nens , nois i noies i les seves famílies amb el projecte d’ESCOLA A CASA. mitjançant les noves tecnologies, les videoconferències, classroom…

Hem organitzat un sistema de treball nou i tots els materials, de totes les edats, estan oberts i són consultables. A l’enllaç següent podeu mirar com està funcionant l’escola ara mateix i  seguir, també, les nostres xarxes 

 

S’apropa el PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ i també volem estar al vostre costat per si teniu dubtes, preguntes o aclariments del nostre projecte. Si preferiu que us truquem  personalment, no dubteu a comunicar-nos-ho. 

LA NOSTRA ESCOLA: TENIU PREGUNTES, CONSULTES I DUBTES?

Molts vàrem gaudir del TASTA L’ESCOLA de P3, de la REUNIÓ d’ESO, de la JORNADA VIU EL SUMMEM i de les visites personalitzades. 
 
Si encara no heu pogut realitzar la visita i voleu fer-la, podem fer-la mitjançant una cita prèvia per telèfon o amb videotrucada i  us atendrem personalmentmiquelangel.zarza@olot.epiaedu.cat
Si voleu recordar l’essència de la visita, podeu mirar els vídeos/entrevista dels temes que us hem preparat. i que trobareu AQUÍ
Si voleu observar el DIA A DIA de l’Escola, podeu mirar les publicacions diàries de la vida de l’Escola , el Blog de P3, el blog d’ESO…
 
Si voleu tenir una visió global a partir de testimonis de l’Escola, podeu veure, també, el TRANSFORMEM EL MÓN.

COM SERÀ L’ESCOLA?

I el curs vinent… Com començarà? Com serà? Quina serà la nova normalitat? Totes i tots ens fem aquestes preguntes i algunes les podem respondre i altres encara no, però el que farem segur, serà  preparar-nos per aquest nou escenari, tal i com hem fet reaccionant el 3r trimestre d’aquest curs. 
Per això us lliurarem, properament, aquí a la nostra pàgina web, un recull de preguntes i respostes que ens anirem fent i responent entre tota la comunitat educativa.

 

COM ES FARÀ LA PREINSCRIPCIÓ?

 

Del 13 al 22 de maig de manera telemàtica a través del portal  preinscripcio.gencat.cat
Del 19 al 22 de maig de manera presencial AMB CITA PRÈVIA. Per demanar cita prèvia cal trucar al 972 260 212 o enviar mail a olot@escolapia.cat o silvia.sitja@olot.epiaedu.cat.
L‘horari de recepció de preinscripcions a l’escola serà de 8:00 a 18:00 h.

  

 

QUÈ CAL PER A LA PREINSCRIPCIÓ?

Us volem acompanyar en el procés de preinscripció del curs 2020-21 que començarà properament. 
Com bé sabeu, totes i tots plegats estem vivint una situació d’excepcionalitat  i us agraïm per avançat tot l’esforç que esteu fent aquest dies les famílies. Tot i aquesta situació, volem oferir-vos el millor acompanyament i atenció possible i mantenir-vos informats en tot moment .
 
A dia d’avui, us podem informar que: 

 

 • S’ha d’enviar la documentació necessària escanejada o fotografiada al correu electrònic o bústia electrònica del centre demanat en primera opció, juntament amb el resguard que us generarà l’aplicació telemàtica. (olot@escolapia.cat )

 

 

 • En cas de fer la preinscripció presencial, nomès es pot fer del 19 al 22 de maig amb CITA PRÈVIA. A la nostra Escola, l’horari de recepció de preinscripcions serà de 8.00h a 18.00h. (Caldrà portar el bolígraf de casa tal com marca el Departament d’Ensenyament)
 • Durant el periode de preinscripció seguirem les mesures de seguretat previstes per les autoritats sanitàries.

 

 • Cal tenir en compte que per lliurar la PREINSCRIPCIÓ  cal  només una persona, amb guants i mascareta i NO ES POT VISITAR L’ESCOLA FÍSICAMENT.  
 • Us adjuntem la sol·licitud, juntament amb l’autorització del tractament de dades i la informació de la documentació que cal presentar.
 • Els que inscriviu el vostre fill/a a un curs diferent a P3, és necessari que demaneu al centre actual l’identificador de l’alumne/a al RALC.
 • A la web del Departament d’Ensenyament es pot consultar tota la informació oficial: DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT.

Disposem dels formularis impresos al centre per poder omplir-los en el mateix moment. Per a qualsevol dubte o aclariment restem a la vostra disposició al telèfon 972 260 212, a l’atenció de Silvia Sitjà  i per correu electrònic: silvia.sitja@olot.epiaedu.cat

CONÈIXER L'ESO

Més informació

Properament informarem de data de la sessió informativa.

PROJECTE PEDAGÒGIC

Més informació

El 29 de febrer podeu venir a la JORNADA VIU EL SUMMEM, APRÈN I CONVIU, que us permetrà viure i veure amb  l’alumnat, famílies i equip educatiu, la transversalitat del nostre projecte dels 3 als 16 anys.

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Necessiteu ajuda? Hem preparat aquest apartat perquè consulteu qualsevol dubte que tingueu.Aquí trobareu una sèrie de respostes a les preguntes més freqüents que rebem. Si tot i així no trobeu el que esteu buscant, no us quedeu amb el dubte! Contacteu amb nosaltres i mirarem de resoldre-ho.

Què és la metodologia SUMMEM?
Quins horaris fan els nens?

L’horari de les classes és:

Per infantil i primària:

De 9h a 13h i de 15h a 17h

Per secundària:

De 8:30h a 14h els matins.

Tardes: Dilluns de 15:30h a 17:30h.

               Dimarts i dijous de 15:30h a 16:30h,

                Dimecres tarda no hi ha escola.

                 Divendres de 15:30h a 16:30h per 1r i 2n d’ESO  (3r i 4t d’ESO pleguen a les 15h).

Horari extraescolar:

Matí: Tenim un servei de ludoteca i acollida obert de 8h a 9h.

Tarda: Tenim servei de ludoteca i mediateca de 17h a 19h de la tarda.

Es fa període d'adaptació?

 Durant l’última setmana d’agost i la primera de setembre l’escola organitza un casalet d’adaptació de 8 a 15h pels alumnes que comencen nous a P3. A partir del primer dia oficial d’escola, l’horari és el normal. 

 

Quan i on he de comprar els llibres?

 La venda de llibres es realitza a l’escola mateix durant l’última setmana d’agost i la primera de setembre.

 

 

Es fan menús especials?

 A l’escola es fan menús sense gluten, sense lactosa, sense ou i sense fruits secs, sempre que s’aporti un justificant del metge.

 

 

Quines extraescolars ofereix l'escola?

 S’ofereixen les extraescolars d’anglès, francès, música, poliesport, futbol, bàsquet i activa’t.

 

 

Quan hi ha "portes obertes"?

Les portes obertes es fan duran el matí d’un dissabte del mes de febrer. En cas de no poder-hi assistir es pot demanar una entrevista personal durant la qual també s’ensenyaran les instal·lacions de l’escola.

Quan són les preinscripcions?

El calendari el determina el departament d’Educació i cada any varia, però sol ésser a finals de març o principis d’abril.

Quina documentació he de presentar?

 S’ha de presentar fotocòpia i original del llibre de família, dels DNI dels pares i de l’alumne si en té, de la Targeta Sanitària Individual de l’alumne i tota la documentació necessària per acreditar els punts demanats pel barem.

Què em dóna punts?

El departament d’Educació determina les següents circumstàncies per aconseguir punts en el barem:

 1. Tenir germans al centre o pares que hi treballin – 40 punts
 2. Tenir el domicili habitual dins l’àrea d’influència – 30 punts
 3. Tenir el lloc de treball dins l’àrea d’influència –  20 punts
 4. Tenir el domicili habitual dins el municipi del centre – 10 punts
 5. Si els tutors són beneficiaris de la renda garantida de ciutadania – 10 punts
 6. Per discapacitat de l’alumne, pares o germans superior al 33% – 10 punts
 7. S’atorguen 15 punts per criteris complementaris a les famílies nombroses
Tindré plaça?

L’escola compta amb dues línies per cada curs, i a cada línia hi poden haver fins a 25 nens a primària i fins a 30 a secundària, per tant podem tenir fins a 50 nens per curs a primària i fins a 60 a secundària. D’aquesta manera, hi ha moltes probabilitats de tenir plaça.

Quan sabré que he entrat?

Hem d’esperar que el departament tregui el calendari, però normalment és a finals de maig.

Quan són les matrícules?

Solen ser el mes de juny, però les dades concretes no les sabrem fins que el departament les publiqui.

Quina documentació he de presentar?

S’han d’omplir tots els documents de matrícula del centre i presentar dues fotos de l’alumne, l’informe de la darrera escola i còpia de les vacunes.

Quines són les quotes?

Consulteu les quotes per aquest curs AQUÍ