NEIX “CAMINS. FUNDACIÓ SOCIAL D’ESCOLA PIA”

Camins és la fundació que acompanya a infants i joves en situació
vulnerable per a que puguin accedir a un millor futur a través de l’educació.

 

● L’entitat farà un acte de presentació oficial el 26 de gener.
● Camins neix de la fusió de tres fundacions sota el paraigües d’Escola Pia.
● L’entitat atendrà més de 2000 persones usuàries cada any.

Aquest mes de novembre s’ha constituït oficialment Camins Fundació. S’ha establert a Barcelona i acompanya a infants i joves en situació de
vulnerabilitat. L’objectiu? Que les persones usuàries tinguin accés a un millor futur a través de l’educació.

‘Més oportunitats, millors futurs’ és el punt de partida que representa l’eix central d’aquesta nova entitat. L’acció educativa és l’eina que utilitza Camins, ja que “és el que més diferència a les classes socials. Sense oportunitats educatives, poder-se desenvolupar com a persona es fa molt difícil en una societat com la nostra” explica Mireia Sanchez, directora de la fundació. I afegeix que “donar oportunitats a persones que afronten diferents situacions de desigualtat és la raó de ser de Camins”.

Més de 2000 persones usuàries seran atesos cada any per intentar donar resposta a les seves necessitats. Mentoria juvenil, espais socioeducatius de després de les cinc de la tarda, accés a llars-refugi o formació en llengües són alguns dels serveis que milloraran les oportunitats de futur dels infants i joves atesos.

Camins neix a partir de la fusió de tres entitats que, fins ara, vehiculaven part de l’acció social de l’Escola Pia: La Fundació Benallar, La Fundació Servei Solidari i la Fundació Educació Solidària. Les tres entitats atenien infants i joves des de la perspectiva d’acollida i refugi, socioeducativa i de cooperació internacional respectivament. Ara,

Camins atendrà aquestes mateixes necessitats des d’una mateixa organització i dividint-se en tres àmbits.

L’Àmbit d’Infància i Famílies, coordinat per la Nerea Arechaga, l’Àmbit de Joves, coordinat per la Mireia garriga i l’Àmbit de Cooperació Internacional coordinat per la Ruth Casals.

De fet, la majoria de projectes ja compten amb un bagatge i un fort arrelament. Ara, però, l’entitat disposa d’una organització interna més lleugera que permet un treball en xarxa més potent de cara a les persones ateses.

Malgrat que Camins Fundació Social d’Escola Pia es trobi en el si del barri de Raval a Barcelona, té acció arreu de Catalunya i, fins i tot, al Senegal i Mèxic en l’àmbit de la cooperació internacional.

Camins Fundació segueix els valors de l’apoderament, la justícia social, la responsabilitat i la transparència.

El dia 26 de gener, l’entitat organitza un acte d’inauguració en què visibilitzarà alguns dels projectes i l’acció que duu a terme. Durant aquest acte hi haurà diferents agents de l’àmbit social a Catalunya.